Federaţia Germană de Fotbal a anunțat joi că fotbaliştii transgender şi non-binari vor putea decide dacă joacă pentru o echipă feminină sau masculină, informează lequipe.fr.

Federatia de Fotbal din Germania, logoFoto: dfb.de

Asociaţia Germană de Fotbal (DFB) a schimbat reglementările privind persoanele transgender şi non-binare. Acum vor putea decide dacă joacă la echipa masculină sau feminină.

Până acum, sexul trecut în actele personale de identitate era cel care determina eligibilitatea fotbaliştilor, potrivit DFB. Însă din 2018, pe lângă „feminin” şi „bărbat”, mai este posibilă bifarea căsuţei „diverse” sau „fără referire” în secţiunea de gen a documentelor de identitate.

Federaţia Germană s-a justificat pe această precizare: „Deoarece din 2018 a fost posibil ca persoanele să se înregistreze în starea civilă ca „diverse”, s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane cu acest statut. De asemenea, afectează oamenii care joacă fotbal, făcând mai importantă nevoia unor reguli clare”.

Până acum, în Germania nu a existat o hotărâre specifică pentru fotbaliştii care se autoidentifică persoane ca diverşi sau fără referinţă, scrie News.ro.