Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan vor fi pregătiți de Okan Buruk la Galatasaray, fostul internaţional turc fiind numit joi în funcția de antrenor al clubului din SuperLig.

Okan Buruk si Sebastian ColtescuFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

După plecarea, în luna ianuarie, a antrenorului-vedetă Fatih Terim, succesorul acestuia la conducerea tehnică a lui Galatasaray, spaniolul Domenec Torrent, fost secund al lui Pep Guardiola, nu a fost în măsură să îmbunătăţească rezultatele şi a fost concediat la finalul unui sezon dezamăgitor, scrie Agerpres, care citează AFP.

„Leii” din Istanbul, echipa cea mai titrată din Turcia, cu 22 de titluri de campioană în palmares, au terminat pe locul 13 în campionat, cea mai slabă clasare din istoria lor.

Cine este Okan Buruk

Okan Buruk nu este un necunoscut la Galatasaray, club la care s-a format ca jucător şi la care a evoluat timp de 12 sezoane.

El a câştigat, între altele, Cupa UEFA, predecesoarea Europa League, în anul 2000, când echipa turcă îi avea în rândurile sale pe marii fotbalişti români Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Devenit antrenor, fostul mijlocaş turc, în vârstă de 48 de ani, a reuşit să câştige în 2020 campionatul Turciei cu Istanbul Başakşehir, o premieră pentru această echipă.

Okan Buruk s-a remarcat și prin proteste la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor (decembrie 20202), până la episodul de rasism de care a fost acuzat arbitrul român de rezervă Sebastian Colţescu la adresa secundului său, Pierre Webo, în minutul 14 al partidei amintite.

Antrenorul i-ar fi spus atunci lui Colțescu: „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc 'țigani'”.