Samuel Eto'o a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Barcelonei din ultimii peste 20 de ani. Camerunezul a recunoscut frauda fiscală de care era acuzat după perioada petrecută pe Camp Nou și a acceptat pedeapsa cu închisoarea dictată de autoritățile spaniole.

Samuel Eto'oFoto: Lorenzo Di Cola/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Samuel Eto'o nu va merge însă la închisoare

Eto'o și Jose Maria Mesalles, fostul său reprezentant, au acceptat pedepsele de 22 de luni de închisoare, respectiv 12 luni de închisoare. Cei doi au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 de euro între 2006 şi 2009.

Fostul atacant al catalanilor a dat vina pentru toate cele întâmplate pe fostul său agent, de altfel Eto'o acționându-l pe acesta în judecată (proces aflat încă în derulare).

„Recunosc faptele şi am de gând să plătesc, dar vreau să se ştie că eram un copil pe atunci şi că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu (așa-i spunea agentului său de atunci)” - Samuel Eto'o, citat de Agerpres.

Fostul atacant camerunez a fost condamnat la plata a patru amenzi, câte una pentru fiecare delict, în valoare de 1.810.310 euro, iar fostul său reprezentant la patru amenzi de câte 905.155 euro.

Executarea acestor pedepse va fi suspendată însă, având în vedere că ambii nu au antecedente penale, iar autorităţile au recuperat din prejudiciu.

Faptele datează din perioada 2006-2009, pe când Samuel Eto'o a obţinut venituri importante din drepturile sale de imagine transferate către Puma şi FC Barcelona, ce ar fi trebuit să fie declarate şi impozitate.