Leonardo, fostul director sportiv de la Paris Saint-Germain, a fost suspendat un meci după ce echipa din Franța a fost eliminată din Liga Campionilor, în luna martie, de Real Madrid.

Kylian Mbappe si LeonardoFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Pe 10 martie, UEFA a deschis un „dosar disciplinar” împotriva PSG şi împotriva preşedintelui Nasser Al-Khelaïfi şi a directorului sportiv Leonardo din cauza acţiunilor lor de după meciul cu Real Madrid, scor 1-3.

Leonardo și Nasser Al-Khelaïfi au pus presiune pe brigada de arbitri

Doar Leonardo a fost sancţionat cu un meci de suspendare pentru că a „încălcat regulile elementare de conduită decentă”. Preşediintele PSG, Nasser Al-Khelaïfi, a scăpat fără pedeaspă.

Arbitrul central al partidei de pe Santiago Bernanbeu, olandezul Danny Makkelie, a notat incidentele de la vestiare în raportul său, susţine presa spaniolă: „Preşedintele şi directorul sportiv al PSG (n.r. - Leonardo) s-au comportat agresiv şi au încercat să intre în vestiarul arbitrilor. Când arbitrul le-a cerut să plece, aceştia au blocat uşa şi preşedintele a rupt în mod deliberat steagul unuia dintre asistenţi”.

Al-Khelaifi ar fi intrat în vestiarul arbitrilor şi la meciul tur, care a avut loc la Paris, la 15 februarie, scor 1-0 pentru PSG. Incidentul ar fi avut loc la pauză, la scorul de 0-0, când conducătorul gazdelor a vrut să pună presiune pe brigadă.

La Madrid, faza care i-a scos din minţi pe oaspeţi s-a petrecut la primul gol al echipei Real Madrid. În minutul 61, la scorul de 0-1, Benzema a pus presiune pe portarul Gianluigi Donnarumma, care a trimis greşit o minge la Vinicius, iar acesta a pasat în centrul careului, de unde tot atacantul francez a înscris. Real s-a impus în cele din urmă cu 3-1 şi s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, scrie News.ro.