Victor Pițurcă, fost selecționer al naționalei României, a declarat că simte satisfacție în momentul în care vede că după plecarea sa tricolorii nu au mai reușit rezultate notabile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naționala antrenată de Edi Iordănescu a fost învinsă de Muntenegru de două ori și de Bosnia în deplasare, câștigând doar partida de acasă contra Finlandei în Grupa a 3-a a Diviziei B a Ligii Națiunilor.

Tricolorii se află pe ultimul loc în clasamentul Grupei 3 și vor coborî mai multe poziții în clasamentul FIFA (până pe 54).

Victor Pițurcă și satisfacția pe care i-o oferă rezultatele slabe ale naționalei României

Victor Pițurcă susține că îl bucură faptul că naționala nu a mai reușit rezultate demne de menționat după plecarea sa din fruntea tricolorilor, conform GSP.

„Sigur că mă încearcă o satisfacție. Unii din mass-media s-au comportat oribil la adresa mea, iar acum realizează singuri ce înseamnă să obții performanțe și rezultate la echipa națională.

Probabil că tuturor li se pare ușor să bați formații precum Albania și Muntenegru, iată că nu e chiar așa și nici în viitor nu va fi. Sunt momente în care mă mir și eu cât de rău am ajuns, ce rezultate proaste am tot înregistrat în ultimii ani și cât de rău ne-am afundat.

Evident că îmi pare rău, dar da, simt și o satisfacție. Când aud ce dialoguri sunt prin emisiuni...

Păi, de ce să ceară demisii? (n.r. fanii și oamenii din lumea fotbalului) Nu țipau tot ei că nu e suficient doar să câștigăm meciuri când eram eu acolo, ci că trebuie să și jucăm ofensiv, spectaculos?

Na, că v-a adus Federația antrenori tineri, care anunțau că joacă ofensiv, spectaculos, frumos! Nu au vrut ei antrenor străin? Ia, poftim, că l-a adus FRF pe Daum! Și acum tot nemulțumiți sunt?

În cazul meu, nimeni nu avea de ce să se lege și au insistat pe prostia asta, că naționala nu juca ofensiv” - Victor Pițurcă.

În 2014, la momentul în care Pițurcă a plecat de la națională, România ocupa locul 21 în clasamentul FIFA.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia și Herțegovina (6-4 golaveraj) 8 puncte

2. Muntenegru (6-3) 7

3. Finlanda (5-6) 4

4. România (1-6) 3.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0

România - Muntenegru 0-3.

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.