Ungaria a surclasat Anglia cu scorul de 4-0, marți, în Liga Națiunilor și este lider în grupa a 3-a a Diviziei A. După partida de la Wolverhampton, selecționerul Marco Rossi a susținut că își dorește să intre în istoria fotbalului maghiar.

Marco RossiFoto: Pavel Golovkin / AFP / Profimedia

Sallai '16, '70, Nagy '80 și Gazdag '89 au umilit Anglia chiar la ea acasă și au consimțit o victorie nesperată pentru maghiari.

Ungaria ocupă prima poziție în grupa a 3-a a Diviziei A din Liga Națiunilor, urmată de granzii Germania, Italia și Anglia.

Selecționerul Ungariei Marco Rossi vrea ca meritele să-i fie recunoscute după victoria în fața Angliei

Marco Rossi susține că și-ar dori momente de reculegere pe fiecare stadion din Ungaria după moartea sa, asta însemnând că el și-a făcut bine treaba în fruntea naționalei maghiare.

„Când mi s-a încredințat această sarcină, i-am spus președintelui Federației că vreau să las ceva în urmă în istoria fotbalului maghiar. Sper ca în seara asta să fie o bază pentru momentul când voi muri. Sper să fie o pauză de un minut pe stadioanele de fotbal din Ungaria. Dacă se va întâmpla așa, înseamnă că am făcut ceva pentru această națională.

Noi înșine suntem surprinși de acest rezultat, dar cred că nici măcar nu am înțeles exact ce am realizat în ultimele zece zile. Fotbalul se schimbă în câteva momente astăzi, sunt sigur că va trebui să jucăm împotriva germanilor și italienilor în circumstanțe diferite în septembrie, dar acum sunt fericit.

Sunt bucuros și pentru această țară, care a obținut rezultate excelente în multe sporturi olimpice, dar a avut mai puțin succes în fotbal în ultima vreme.

S-ar putea să rămânem în această divizie, ceea ce va fi un miracol pentru că niciun ungur nu a mai îndrăznit să viseze la asta” - Marco Rossi conform Eurosport.

Clasament Liga Națiunilor, Divizia A, Grupa 3

1. Ungaria (7-3 golaveraj) 7 puncte

2. Germania (8-5) 6

3. Italia (5-7) 5

4. Anglia (1-6) 2.