Ungaria „a zdrobit” naționala Angliei cu 4-0, marți seara, într-un meci din grupa a 3-a a Diviziei A din Liga Națiunilor. Selecționerul Gareth Southgate a vorbit după eșec despre motivul înfrângerii drastice de la Wolverhampton.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sallai '16, '70, Nagy '80 și Gazdag '89 au adus o victorie în fața Angliei la care puțini fani maghiari sperau înainte de confruntare.

Ungaria ocupă prima poziție în grupa a 3-a a Diviziei A din Liga Națiunilor, urmată de granzii Germania, Italia și Anglia.

Selecționerul Angliei Gareth Southgate dă vina pe echipa tânără aliniată contra Ungariei

Nemulțumit de rezultat, Gareth Southgate susține că a ales o echipă mai tânără pentru partida contra Ungariei și asta „l-a costat”.

„Am ales să aliniem o echipă mai tânără pentru a aduce energie suplimentară, dar jocul a început să se întoarcă împotriva noastră și acest lucru s-a văzut.

În final, eu sunt responsabil. La pauză am crezut că putem câştiga acest meci, făcând o schimbare care să ofere mai mult impuls ofensiv.

Dar ne-am descoperit şi mai mult, iar în finalul meciului am atacat cu atât de mulţi jucători încât erau bulevarde în apărare.

Am încercat să găsesc un echilibru între a vedea jucători noi şi a utiliza jucătorii pe care nu i-am putut solicita tot timpul, jucători mai experimentaţi şi mai buni.

Dar până la urmă echipele pe care le-am aliniat nu au fost suficient de puternice pentru a obţine rezultate bune.

Înţeleg fluierăturile de pe stadion, însă acest grup de jucători a fost extraordinar reprezentând ţara şi este important ca oamenii să rămână alături de ei pentru că vor fi foarte puternici în viitor" - Gareth Southgate.

Clasament Liga Națiunilor, Divizia A, Grupa 3

1. Ungaria (7-3 golaveraj) 7 puncte

2. Germania (8-5) 6

3. Italia (5-7) 5

4. Anglia (1-6) 2.