Franța, campioana mondială en-titre, nu a reușit să bifeze vreo victorie în patru meciuri disputate în actuala ediție a Diviziei A a Ligii Națiunilor. Deși s-a arătat nemulțumit de prestația echipei, selecționerul Didier Deschamps a recunoscut că a avut probleme de familie care i-au afectat concentrarea la partide.

Didier DeschampsFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franța rămâne fără victorie și după etapa a patra din Grupa 1 a Diviziei A din Liga Națiunilor: campioana mondială en-titre a fost învinsă luni, pe Stade de France, de Croația (selecționată pe care o învingea în finala CM 2018), scor 1-0.

„Les Bleus” ocupă ultimul loc în Grupa 1 din Divizia A a Ligii Națiunilor.

Didier Deschamps, decesul tatălui și rezultatele slabe ale Franței în Liga Națiunilor

Didier Deschamps, selecționerul Franței, a recunoscut că a fost afectat de decesul tatălui său din 31 mai.

„Da, o să am o vacanţă proastă dar aşa ar fi fost chiar dacă am fi câştigat toate cele patru meciuri.

Este un moment prost, se poate întâmpla, dar în orice caz trebuie să accepţi şi să apreciezi când sunt momente foarte bune.

Fotbalul este fotbal, se pierde, nu mai este nimic care să mă enerveze, trebuie să-l accepţi şi să te asiguri că te întorci pe drumul cel bun.

Vorbesc despre jucători, dar îmi atribui asta şi mie: nu am avut puterea şi energia obişnuită din cauza decesului” - Didier Deschamps.

Clasamentul grupei în care se află Franța în Liga Națiunilor

1. Danemarca (6-3 golaveraj) 9 puncte

2. Croația (3-4) 7

3. Austria (5-5) 4

4. Franța (3-5) 2.

În această lună, Franţa a pierdut cu Danemarca, scor 1-2, a remizat cu Croaţia şi cu Austria, scor 1-1, şi a pierdut cu Croaţia, scor 0-1.