Deși a ratat un penalti și mai multe ocazii în meciul câștigat de România, sâmbătă, împotriva Finlandei în Liga Națiunilor, atacantul George Pușcaș a fost lăudat chiar de selecționerul rivalilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

George Pușcaș a avut o serie de ocazii importante în partida încheiată de România cu scorul de 1-0 în fața Finlandei în Grupa a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor.

Atacantul român a ratat un penalti în minutul 16 al partidei și nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor până la finalul confruntării.

Reacția lui Edi Iordănescu după victoria naționalei României în fața Finlandei

Selecționerul Finlandei îl laudă pe atacantul român George Pușcaș

În ciuda ocaziilor ratate, Markku Kanerva susține că Pușcaș este un atacant puternic care a fost cu greu ținut în marcaj de fundașii Finlandei.

„Toţi jucătorii români au jucat bine, dar sigur că atacantul Puşcaş este foarte puternic, putea obţine mingi şi a fost dificil să facem marcaj la el.

A fost un meci dur şi ambele echipe au avut ocazii. Am fost puţin ghinionişti la gol, când fundaşii noştri au dormit puţin, dar România şi-a arătat calitatea astăzi, în special pe contraatac.

S-au apărat foarte strâns, dar totuşi, noi ne-am creat vreo patru ocazii în repriza a doua. Sigur că şi ei au avut ocaziile lor, dar a fost un joc strâns şi dur.

Sunt şi dezamăgit, pentru că voiam măcar un punct. Au fost foarte activi, au făcut multe deposedări şi noi am fost, fizic, puţin cam în spatele lor, am greşit pase simple, le-am dat şansa să contraatace. Ei sunt foarte puternici, mă aşteptam la asta” - Markku Kanerva, conform Digisport.

Clasament Grupa 3, Divizia B, Liga Națiunilor

1. Bosnia și Herțegovina (3-2 golaveraj) 5 puncte

2. Finlanda (3-2 ) 4

3. Muntenegru (3-3) 4

4. România (1-3) 3.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.