Zinedine Zidane este aproape de a ajunge la un acord pentru a deveni noul antrenor al echipei PSG, au anunţat Europe 1 şi RMC Sport. Francezul i-ar lua astfel locul lui Mauricio Pochettino, care nu a reușit să obțină rezultatele dorite de Nasser Al-Khelaifi.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Europe 1 a afirmat că un acord de principiu a fost găsit între Paris Saint-Germain şi Zinedine Zidane, care va deveni noul antrenor al campioanei Franţei din sezonul viitor.

În schimb, RMC a indicat că gruparea pariziană „este aproape de găsirea unui acord cu Zidane pentru înlocuirea lui Mauricio Pochettino în funcţia de antrenor”.

Mai mult, Daniele Riolo (jurnalistul care a dezvăluit transferul lui Lionel Messi la Paris și prelungirea contractului lui Kylian Mbappe) a afirmat că Zizou va fi noul antrenor al campioanei Franței.

Solicitat de AFP, clubul PSG nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informaţiile.

Născut la Marsilia, unde nu a jucat niciodată, Zidane (49 de ani) şi-a construit o reputaţie solidă ca antrenor pe banca echipei Real Madrid, cu care a câştigat de trei ori la rând Liga Campionilor (2016, 2017, 2018).

La Paris, dacă venirea sa se va confirma, principala sa misiune este de a reuşi acolo unde predecesorii săi au dat greş (câștigarea Ligii Campionilor) din 2011, când echipa a fost preluată de investitorii qatarieni, Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery, Thomas Tuchel şi Mauricio Pochettino, scrie Agerpres.