Zilele lui Laurențiu Reghecampf pe banca celor de la CS Universitatea Craiova sunt numărate. Antrenorul nu mai este dorit de patronul Mihai Rotaru, iar cei doi par să fi ajuns la un acord în privința rezilierii contractului.

Foto:

Update 12:00: Mihai Rotaru, patronul grupării din Bănie, a lăsat de înțeles că ar putea exista o schimbare de antrenor în viitorul apropiat.

„Nu mă întrebați. Vă rog, nu mă întrebați. Laurențiu Reghcampf este antrenorul nostru. În mod normal, ne vedem duminică seară, la venirea în Craiova. Luni, antrenamente. Nu am altceva să vă comunic.

În mod normal, dacă nu se întâmplă alte lucruri... în acest moment, nu avem o despărțire de Laurențiu Reghecampf. Repet, este antrenorul nostru. Laurențiu Reghecampf este prietenul meu și mergem înainte.

Ce se va întâmpla într-o lună-două-trei, o săptămână, știți că suntem într-un fotbal balcanic, mioritic și lucrurile nu sunt predictibile. Noi încercăm să dăm predictibilitate acestui fenomen, dar nu ne reușește întotdeauna” - Mihai Rotaru, citat de sport.ro.

Laurențiu Reghecampf, clauza de reziliere și despărțirea de CSU Craiova

Întrebat despre viitorul lui Reghecampf pe banca Universității Craiova, președintele Sorin Cârțu nu a negat o eventuală despărțire.

„Nu pot să infirm, nici nu pot să confirm, veți vedea cu toții luni, la reunire. Eu știu cine e antrenorul Craiovei, vă dați seama. Așteptați până luni. Reghecampf e antrenor sub contract, nu pot să comentez mai multe” - Sorin Cârţu, la Digisport.

Răspunsul lui Reghecampf nu s-a lăsat așteptat, antrenorul precizând că pleacă doar dacă îi va fi achitată clauza de reziliere.

„Dacă domnul Cârțu a declarat că știe că ne vedem luni, eu îl asigur că ne vedem luni, la antrenament. În caz contrar, clubul mă poate demite pe mine dacă îmi plătește clauza de reziliere și nu am niciun fel de problemă ca luni să nu mă prezint la antrenament” - Laurențiu Reghecampf, citat de Prosport.

Venit în iunie 2021 la Craiova, Reghecampf a calificat echipa în preliminariile Conference League, după ce a ratat pe rând mai multe obiective: a ocupat doar locul 3 în Liga 1 și a fost eliminat în semifinalele Cupei României.

38 de meciuri a adunat Reghecampf pe banca celor de la CSU Craiova în Liga 1: 22 de victorii, 6 remize și 10 înfrângeri.

Mirel Rădoi, favorit să îi ia locul lui Laurențiu Reghecampf la CSU Craiova

Rădoi, care a pregătit ultima oară naționala de fotbal a României (noiembrie 2019 - noiembre 2021), a mai pregătit o singură echipă de club. În perioada iunie-noiembrie 2015, acesta a ratat calificarea în grupele Europa League / Champions League cu FCSB.

Întrebat despre o eventuală revenire în Liga 1, fostul selecționer a afirmat că își dorește să pregătească o echipă de club.

„Vom vedea încotro o apuc în noul sezon. Mi-e dor, vreau să antrenez, sper să apară ceva. Dacă nu continui cu lectura până voi putea pune teoria în practică. Dacă este ceva interesant în Liga 1, de ce nu? Vreau să antrenez o echipă de club.

N-aș putea să spun că în străinătate, pentru că atunci s-ar specula că e campionatul României prea slab pentru Rădoi. Edtiția următoare de campionat va fi una interesantă. Sunt 11-12 echipe care se vor bate pentru cele șase locuri de play-off.

Nu aș vrea să vorbesc, pentru că toate echipele au antrenor. Dacă și eu aș fi în situația asta, nu mi-ar conveni nici mie se să vorbească în spatele meu” - Mirel Rădoi, citat de DigiSport.