Premier League a suspendat joi contractul de difuzare a meciurilor din campionatul de fotbal al Angliei în Rusia încheiat cu canalul Match TV pentru următoarele şase sezoane, a anunţat agenţia britanică de ştiri PA, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ziua 106 de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În luna martie, cluburile din elita engleză au suspendat contractul cu Rambler, o filială a Sberbank care deţinea drepturile de difuzare a campionatului englez până la finalul sezonului 2021-2022, recent încheiat.

Match TV, proprietatea gigantului energetic Gazprom, câştigase contractul pentru următoarele şase sezoane, din 2022 până în 2028, dar atât timp cât conflictul ucrainean se prelungeşte, organizatorul campionatului refuză să onoreze orice fel de contract cu orice difuzor din Rusia, precizează PA.

Această decizie, care nu este limitată în timp, nu a fost supusă aprobării cluburilor, adaugă agenţia britanică de presă.

Match TV ar fi urmat să plătească 43 de milioane de lire sterline (50 de milioane de euro) pentru cele şase sezoane, o bulă de oxigen pentru cluburile engleze. Doar pentru perioada 2022/2025, drepturile de difuzare în străinătate vor aduce 5 miliarde lire sterline cluburilor, scrie Agerpres.