Emmanuel Macron, președintele Franței, susține că și-ar dori ca antrenorul Zinedine Zidane să se întoarcă în ţară pentru a pregăti „o echipă mare”.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Zidane, în vârstă de 49 de ani, triplu câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid ca antrenor, este unul dintre favoriţii la preluarea băncii tehnice a lui PSG, conform presei din Franța.

Emmanuel Macron vrea ca Zinedine Zidane să antreneze o echipă de fotbal franceză

În urma informațiilor conform cărora Zidane ar putea fi instalat pe banca lui PSG, Emmanuel Macron a afirmat că i-ar plăcea mult să vadă o astfel de mutare, potrivit Marca.com.

„Nu am vorbit cu Zinedine Zidane, dar am o admiraţie imensă pentru el, ca jucător şi antrenor.

Îmi doresc, pentru impactul campionatului francez şi al Franţei, să vină să antreneze un mare club de aici. Ar fi minunat.

El a câștigat trei Ligi ale Campionilor cu Real Madrid și ne dorim aceeași performanță și în Franța. Vreau să se întoarcă pentru a ne promova țara.

Rolul meu este să susțin țara și din punct de vedere sportiv. Avem mari valori în acest sens și este foarte important ca jucătorii să aibă cei mai buni tehnicieni lângă ei” - Emmanuel Macron.

Nu cu mult timp în urmă, Macron a dezvăluit și că se bucură că o mare valoare a fotbalului francez precum Kylian Mbappe a ales să semneze prelungirea contractului cu PSG.