Nadejda Karpova, fotbalistă în naționala Rusiei și la Espanyol Barcelona, a criticat dur regimul lui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina susținând că acesta „le-a răpit viitorul”.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 104-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Jucătoarea de fotbal care evoluează în Spania consideră că propaganda din Rusia încearcă să-și convingă cetățenii că restul lumii este împotrival lor, lucru pe care ea îl consideră fals.

Nadejda Karpova susține și că ar vrea să vadă mai mulți ruși care iau atitudine împotriva atrocităților comise de regimul lui Vladimir Putin în Ucraina.

Nadejda Karpova, total împotriva războiului început de Vladimir Putin în Ucraina

„Nu pot să văd toată cruzimea şi să tac. Nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă aş fi fost în Rusia, nu în Spania, dar simt că am o responsabilitate specială să vorbesc. Propaganda rusă încearcă să îi convingă pe ruşi că suntem o naţiune foarte specială şi că toată lumea este împotriva noastră şi a „misiunii noastre unice”.

Ce „misiune unică”? Nu cred că ruşii sunt speciali. În acelaşi timp, nu îmi este ruşine că sunt rusoaică, pentru că Rusia nu este guvernul şi Vladimir Putin. Putin ne-a luat totul, ne-a luat viitorul. În acelaşi timp, a făcut asta cu acordul nostru tacit.

Ei (n.r. guvernanţii) nu au întâmpinat o rezistenţă puternică. Majoritatea oamenilor au ignorat nedreptatea, gândindu-se că nu este treaba lor. Eu am participat la două manifestaţii ale opoziţiei, ultima de susţinere a lui Navalnîi, atunci când a fost otrăvit şi încarcerat, însă tot nu cred că am făcut destul.

Aceşti oameni care justifică războiul sunt supuşi propagandei. Îmi pare rău pentru ei şi cred că trebuie să facem totul pentru a-i elibera de asta.

Aş vrea ca mai mulţi ruşi şi sportivi ruşi să vorbească astfel încât alţi oameni care sunt împotriva războiului să ştie că nu sunt o minoritate. Nu poţi să te prefaci că nu se întâmplă nimic, nu se mai poate asta. Ar trebui să înceteze tăcerea. Acest guvern va pleca într-o zi, sunt cu toţii bătrâni. Când se va întâmpla asta, noi vom fi în continuare în viaţă şi ar trebui să fim pregătiţi pentru a rezolva totul. Sper să se va întâmpla asta foarte curând” - Nadejda Karpova.

Karpova este al treilea reprezentant al fotbalului rus care se opune ofensivei militare din Ucraina.

Anterior, Fedor Smolov (Dinamo Moscova) a postat în februarie pe Instagram mesajul: „No war!”, iar în ziua declanşării ofensivei, la 24 februarie, Aleksandr Sobolev (Spartak Moscova), a postat de asemenea un mesaj anti-război, însă l-a şters câteva ore mai târziu.