Karim Benzema a renunţat sâmbătă la apel în dosarul „Sextape”, în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Anunțul a fost făcut de avocatul fotbalistului, Hugues Vigier, informează AFP.

Karim BenzemaFoto: Oscar J Barroso/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătorul în vârstă de 34 de ani era singurul care a făcut apel dintre cei cinci condamnaţi pentru tentativă de şantaj sau complicitate. Apelul urma să fie judecat la 30 iunie şi 1 iulie, la Versailles.

Renunţarea la apel pune capăt unuia dintre cele mai mediatizate cazuri extra-sportive ale Franţei din ultimii ani. De la fapte au trecut şase ani şi jumătate.

La 24 noiembrie 2021, instanţa l-a condamnat pe Karim Benzema la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 75.000 de euro pentru complicitate la tentativă de şantaj împotriva lui Mathieu Valbuena, fostul său coechipier din echipa Franţei, scrie News.ro.

Dosarul „Sextape”: Cine a făcut, ce a făcut şi ce condamnare a primit

Cotidianul L'Equipe a prezentat contribuţia la afacere a fiecărui inculpat în dosarul de şantajare a fotbalistului Mathieu Vlabuena.

Axel Angot, recuperatorul: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj şi abuz de încredere. El a fost cel care a recuperat „sextape-ul” de la Mathieu Valbuena şi i-a arătat-o ​​lui Mustapha Zouaoui, cu speranţa de a obţine ceva profit şi de a plăti o datorie de 25.000 de euro.

Condamnare: doi ani de închisoare. Pedeapsă ce poate fi convertită de un judecător de aplicare a pedepselor.

Mustapha Zouaoui, „creierul”: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj cu recidivare. Apropiat de Axel Angot, el a fost considerat de către instanţă "creierul" cazului. Zouaoui este cel care ar fi întocmit diferitele planuri care urmau să conducă la o formă de compensare.

Condamnare: doi ani şi jumătate de închisoare, cu mandat de arestare. Pedeapsa nu poate fi convertită. 3.000 euro amendă.

Younes Houass, „şantajistul”: Găsit vinovat de tentativă de şantaj. Anchetatorii l-au prezentat drept "şantajistul". El a fost cel care l-a contactat pe Mathieu Valbuena şi a vorbit cu "Lukas", poliţistul care s-a prezentat drept omul de încredere al jucătorului.

Condamnare: 18 luni închisoare cu suspendare.

Karim Zenati, prietenul din copilărie: Găsit vinovat pentru tentativă de şantaj cu recidivare. Văzând că Houass nu a scos nimic din discuţiile sale, Zouaoui l-a contactat pe Karim Zenati, cu speranţa că acesta din urmă, prietenul din copilărie al lui Karim Benzema, va fi mai eficient.

Condamnare: 15 luni închisoare. Pedeapsa ce poate fi convertită de un judecător de aplicare a pedepselor. 3.000 euro amendă.

Karim Benzema, coechipierul: Găsit vinovat de complicitate la tentativa de şantaj. L-a întâlnit pe Zouaoui, la Madrid, în timpul unui prânz, şi a aflat de existenţa „sextape-ului”. Pentru a-l ajuta pe Zenati, însărcinat cu remedierea problemei, atacantul echipei Real Madrid a acceptat să aducă în discuţie subiectul cu Valbuena, la Clairefontaine, încercând să-l convingă să apeleze la Zenati.

Condamnare: 12 luni închisoare cu suspendare. 75.000 euro amendă.