Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei și actual patron al echipei Monza Brianza, are ambiții mari după ce clubul condus de el a reușit să promoveze în Serie A învingând formația Pisa, unde evoluează românii George Puşcaş şi Marius Marin.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

Finala play-off-ului pentru promovarea în Serie A a fost câștigată cu 6-4 la general de Monza.

Pisa a condus în retur cu 2-0, având la acel moment 3-2 la general, dar Monza a întors rezultatul și s-a impus până la urmă cu scorul de 4-3 după prelungiri.

La Pisa au evoluat Marius Marin (până în minutul 85) și George Pușcaș (până în minutul 91).

Silvio Berlusconi vrea titlul în Serie A după promovarea reușită de Monza

Silvio Berlusconi, patronul Monzei, are ambiții mari după promovarea echipei și a setat două obiective mărețe pentru viitor: campionatul în Serie A, cât și participarea în Liga Campionilor.

„O mare bucurie, Monza a fost fondată în 1912 şi nu ajunsese niciodată în Serie A. Acum suntem acolo.

Monza Brianza are echipa pe care o merită, are peste 70 de mii de cotizanţi şi este corect să aibă o echipă puternică în Serie A.

Acum ne dorim să câştigăm campionatul şi apoi să mergem în Liga Campionilor. Anul acesta am avut două bucurii, împreună cu campionatul câştigat de Milan” - Silvio Berlusconi.

Berlusconi a controlat AC Milan timp de 30 de ani, fiind preşedinte în perioadele 1986-2004, 2006-2008 şi 2011-2017.

El a cedat clubul, la 3 aprile 2017, omului de afaceri chinez Yonghong Li şi, după ceva mai mult de un an, în septembrie 2018, a cumpărat echipa Monza, care evolua atunci în Serie C, conform News.ro.