Dinamo București a retrogradat pentru prima oară în Liga 2, iar Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului bucureștean, recunoaște că situația va fi foarte complicată în al doilea eșalon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima oară în istoria clubului înființat pe 14 mai 1948 după 1-3 cu Universitatea Cluj (1-1 în retur și 0-2 în tur) în barajul de promovare/rămânere.

Erik Linkar, declarație ironică după ce a retrogradat-o pe Dinamo: Din păcate, de azi ne gândim la Liga 1

Administratorul lui Dinamo București și gravitatea situației clubului retrogradat

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului aflat în insolvență, este de părere că Dinamo are șanse să se înscrie în Liga a doua, dar situația va fi mult mai complicată fără banii din drepturile TV.

„Mă gândesc în primul rând la suporterii acestei echipe, care au iubit-o şi au fost alături de ea necondiţionat. Totuşi, este important să ne uităm ce se întâmplă de mâine, să ne uităm înainte.

Această procedură de insolvenţă are o rezolvare legală atunci când se găseşte finanţare. Dincolo de rezultatul sportiv, Liga 1 sau Liga 2, fără finanţare această echipă nu poate ieşi din insolvenţă.

Într-adevăr în acest moment se strâng puţin termenele, nu mai avem banii din drepturile TV, dar rămânem la acelaşi lucru, la căutarea unui finanţator.

Sunt şanse (n.r. pentru a continua în Liga a doua), nu cred că despre asta putem vorbi, că nu ar fi şanse. Sunt oameni în spatele lui Dinamo care încă ajută cu bani, trebuie recalibrată situaţia.

De mâine o să vedem ce este de făcut pentru că deşi era o perspectivă Liga a doua, niciodată nu ne-am gândit că s-ar putea chiar ajunge în situaţia asta destul de dramatică.

În ultima perioadă am avut discuţii cu mai mulţi oameni foarte apropiaţi de Dinamo şi sper ca de săptămâna asta să şi vină cu ceva concret, pentru că este nevoie de bani pentru ieşirea din procedura de insolvenţă” - Răzvan Zăvăleanu pentru Sport.ro.

Chiar și așa, Zăvăleanu a ținut să precizeze că nu crede că Dinamo ar putea risca desființarea.