Andy Robertson, fundaș al lui Liverpool, consideră că organizarea finalei Champions League de la Paris a fost „un dezastru”. Mai mulți fani au sărit gardul pentru a intra pe Stade de France, iar turnicheții au fost blocați de susținătorii lui Liverpool care aveau bilete false.

Fanii lui Liverpool imprastiati cu gaze lacrimogene la finala Champions LeagueFoto: Captura YouTube

Finala Champions League a început cu o întârziere considerabilă (undeva la aproximativ 36 de minute) din cauza incidentelor de la intrarea în stadion.

Conform UEFA, unii dintre susținătorii lui Liverpool au blocat turnicheții de la intrarea în stadion cu bilete false.

Fanii din afara arenei au fost îndepărtați cu gaze lacrimogene după începerea partidei, iar mai mulți „oportuniști” au sărit gardurile și au intrat în stadion fără bilet.

Andy Robertson, jucător al lui Liverpool, reacție promptă după finala Champions League

Andy Robertson, fundaș al lui Liverpool, a vorbit după partidă despre organizarea defectuoasă de la Paris.

„Faptul că oamenii au intrat în panică şi s-au folosit gaze lacrimogene împotriva lor a fost inacceptabil.

A fost oribil pentru fanii noştri şi pentru toate familiile care au trecut prin asta, de asemenea.

Nu a fost o experienţă plăcută, nu a fost o finală organizată bine. Liga Campionilor ar trebui să fie o sărbătoare, dar nu a fost aşa.

Unui prieten de-al meu i s-a spus că biletul său era fals şi vă asigur că nu era aşa. A fost cu adevărat un dezastru" - Andy Robertson.

Explicația UEFA după evenimentele de la finala Champions League dintre Real Madrid și Liverpool

„În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false.

Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice.

Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion.

UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal” - UEFA, într-un comunicat de presă.

Real Madrid a cucerit a 14-a Ligă a Campionilor din palmares după ce a trecut, scor 1-0, de Liverpool în marea finală de la Paris. Unicul gol a fost marcat de Vinicius Jr. în minutul 59.

Citește și: