Jose Mourinho a cucerit miercuri Conference League cu AS Roma, al cincilea trofeu european câștigat de portughez din tot atâtea finale disputate. Cristi Chivu, fostul elev al antrenorului lusitan la Inter Milano, a dezvăluit secretul din spatele succesului acestuia.

Jose Mourinho a castigat Conference League cu AS RomaFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

AS Roma s-a impus miercuri, la Tirana, cu 1-0, în finala Conference League contra lui Feyenoord Rotterdam, într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs.

După acest succes, Jose Mourinho a devenit singurul antrenor din istorie care a câştigat trofee continentale cu patru echipe, FC Porto (Cupa UEFA şi Champions League), Inter Milano (Champions League), Manchester United (Europa League) şi AS Roma (Conference League)

În același timp, portughezul a adus și primul trofeu european major din istoria clubului AS Roma.

Cristian Chivu, antrenor al echipei U19 a clubului Inter Milano, a vorbit după noul succes al lui Jose Mourinho despre motivul pentru care portughezul este supranumit „The Special One”.

Cristi Chivu, cuvinte de laudă pentru Jose Mourinho

(n.r. - Roma are) „Caracterul lui, dorinţa de a câştiga, furia lui competitivă.

Conştiinţa de a fi puternic, dar şi de a avea limite. Toate acestea a reuşit să le transmită în doar un an.

El îi face mai buni pe jucătorii obişnuiţi şi transformă jucătorii buni în fenomene.

Cum? Lucrând la forţa psihică: cea care te face să-ţi depăşeşti limitele sau momentele de dificultate pe care le ai în timpul unui meci sau al unui sezon.

Unii vor spune că Roma ar fi putut juca mai bine, dar această echipă nu are multe fenomene.

Dar Jose le-a adus cultura de a fi capabili să câştige: aceeaşi cultură pe care a predat-o şi echipei noastre Inter (n.r. Chivu a fost antrenat de Mourinho în perioada 2008-2010), care era puţin mai puternică decât această formaţie a Romei" - Cristi Chivu.

Alături de Jose Mourinho, Cristi Chivu a cucerit la Inter Milano trofeul Champions League, cât și două campionate în Serie A.