Revista France Football a anunțat marți că ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc în acest an pe 17 octombrie la Paris, scrie AFP.

Balonul de AurFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

A 66-a ediţie a ceremoniei va avea loc la Theatre du Chatelet, la fel ca aceea de anul trecut, la care laureaţii au fost argentinianul Lionel Messi, care a obţinut pentru a şaptea oară trofeul, şi spaniola Alexia Putellas la feminin.

Nominalizaţii pentru Balonul de Aur masculin şi feminin, precum şi pentru trofeele Kopa (cel mai bun tânăr jucător) şi Yashin (cel mai bun portar) vor fi dezvăluiţi pe 12 august.

Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în luna martie.

„Performanţele individuale” şi „caracterul decisiv şi impresionant al concurenţilor” vor fi astfel criteriul numărul unu, înainte de „aspectul colectiv şi trofeele câştigate” şi de „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”, potrivit noului regulament.

Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină „o zonă privată”, suficient pentru a răspunde criticilor legate de decernarea trofeului din 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a şaptea oară, în timp ce al al doilea clasat, polonezul Robert Lewandowski, aspiră în continuare la acest trofeu individual, scrie Agerpres.

Karim Benzema, favorit la câștigarea Balonului de Aur 2021/2022

Karim Benzema se află pe prima poziție în clasamentul realizat de publicația Goal pentru cel mai râvnit premiu individual din fotbal.

1. Karim Benzema (Real Madrid) - 47 de goluri, 15 assisturi. A câștigat UEFA Nations League, Supercupa Spaniei și La Liga

2. Sadio Mane (Liverpool) - 29 de goluri, 5 assisturi. A câștigat Cupa Africii pe Națiuni, Cupa Ligii Angliei și FA Cup

3. Mohamed Salah (Liverpool) - 33 de goluri, 19 assisturi. A câștigat Cupa Ligii Angliei și FA Cup

4. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) - 56 de goluri, 11 assisturi. A câștigat Supercupa Germaniei și Bundesliga

5. Kylian Mbappe (PSG) - 48 de goluri, 31 de assisturi. A câștigat UEFA Nations League și Ligue 1

6. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 20 goluri, 18 assisturi. A câștigat Premier League

6. Vinicius Junior (Real Madrid) - 21 goluri, 19 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei și La Liga

8. Luka Modric (Real Madrid) - 6 goluri, 14 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei și La Liga

9. Phil Foden (Manchester City) - 14 goluri, 15 assisturi. A câștigat Premier League

10. Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - 2 goluri, 22 de assisturi, 24 de meciuri fără gol primit. A câștigat Cupa Ligii Angliei și FA Cup