Deși guvernul britanic este pe punctul de a aproba vânzarea clubului Chelsea, deținut de oligarhul rus Roman Abramovich, către un consorțiu condus de miliardarul american Todd Boehly, noi probleme au apărut în procesul de tranzacționare al echipei londoneze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unei surse citate de BBC, există încă „obstacole majore de depășit” pentru ca vânzarea clubului Chelsea să se încheie cu succes.

Deoarece proprietarul Roman Abramovich are pașaport portughez, preluarea echipei trebuie să fie autorizată și de autoritățile din această țară.

Miniștrii din Marea Britanie se află acum în „discuții intense" cu omologii lor din Comisia Europeană pentru a le oferi asigurările de care au nevoie pentru a aproba tranzacția.

Un consorţiu condus de investitorul american Todd Boehly a ajuns recent la un acord privind preluarea clubului cu 4,25 miliarde de lire sterline (cinci miliarde de euro).

Cu toate acestea, Premier League și guvernul britanic trebuie să-și dea și ei acordul pentru ca tranzacția să se realizeze.