​Edin Terzic, care în urmă cu un sezon a obținut rezultate bune în poziția de interimar al Borussiei Dortmund, a fost numit luni antrenor principal al vicecampioanei Germaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 39 de ani, Terzic va sta pe banca tehnică până în 2025. Fost secund al lui Lucien Favre, el a fost numit antrenor interimar al lui Dortmund în ultimele cinci luni ale sezonului 2020/2021 (a câștigat și Cupa Germaniei), înainte de venirea lui Marco Rose. Acesta din urmă a fost concediat săptămâna trecută.

„Suntem convinşi că această decizie este cea corectă. Edin cunoaşte clubul nostru, o mare parte din echipă şi ajustările pe care vrem să le facem pentru a avea succes”, a spus directorul sportiv al Borussiei Dortmund, Sebastian Kehl.

Aflat în plină reconstrucţie după plecarea starului său Erling Haaland, clubul german a mai anunţat pe site-ul său sosirea mijlocaşului germano-turc Salih Ozcan, fost la FC Koln. Acesta este al patrulea transfer realizat de „galben-negrii”, după Niklas Sule, Nico Schlotterbeck și Karim Adeyemi.

Borussia Dortmund a încheiat pe locul 2 actuala ediţie din Bundesliga, cu 69 puncte, la 8 puncte de campioana Bayern Munchen, scrie Agerpres.