​CSA Steaua a dat în judecată la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) Federația Română de Fotbal după ce nu a primit dreptul de a juca în barajul de menținere/promovare în Liga 1.

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

Cazul a fost judecat în regim de urgență, iar solicitarea celor de la CSA Steaua a fost respinsă.

În aceste condiții, meciurile din barajul de menținere/promovare în Liga 1 vor rămâne neschimbate.

Conform gsp, CSA Steaua trebuie să achite pentru început suma de 1000 de franci elvețieni pentru judecarea în regim de urgență, urmând ca TAS-ul să calculeze costurile finale și să le trimită oficialilor grupării bucureștene întreaga factură de achitat.

Apelul CSA Steaua, respins de TAS

„Vineri, 20 mai 2022, Tribunalul Arbitral al Sportului a respins cererea CSA Steaua de suspendare a jocului de baraj de menținere/promovare în Liga 1.

Prin urmare, jocurile de baraj dintre CS Concordia Chiajna și AFC Chindia Târgoviște se vor disputa conform programării inițiale. Manșa tur se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 15:30”, a anunțat FRF.

CSA Steaua a încheiat play-off-ul din Liga 2 pe locul patru, poziție care duce la barajul de menținere/promovare în Liga 1.

Conform Legii Sportului, cluburile de drept public (finanţate de la bugetul de stat - cum este și cazul CSA Steaua) nu au dreptul să promoveze în Liga 1.

În locul CSA Steaua a mers la baraj Concordia Chiajna, ocupanta locului 5.

Meciurile din barajul de menținere/promovare în Liga 1

*Sâmbătă, 21 mai 2022

Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște (de la ora 15:30)

U Cluj - Dinamo (de la ora 20:30).