​CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a României, dar marele obiectiv al grupării din Gruia este un parcurs cât mai lung în cupele europene. Dan Petrescu a vorbit despre meciurile de unde vin cei mai mulți bani - disputele din Champions League.

Dan PetrescuFoto: cfr1907.ro

Dan Petrescu vrea buget de 40 de milioane de euro - Conducerea CFR-ului îl calmează

Pentru un parcurs cât mai lung în cupele europene, Dan Petrescu a cerut conducerii CFR-ului un buget de 40 de milioane de euro. Răspunsul a venit prompt de la Cristi Balaj, președintele campioanei din Liga 1.

„De 40 de milioane de euro nu putem să-i facem bugetul. Dar nu banii joacă. Contează cum cheltui banii pe care îi ai. Depinde ce management ai. Încercăm să creăm o echipă competitivă pe plan internațional și să realizăm mai mult decât ce am făcut la precedenta participare în Europa.

Vrem cel puțin să accedem în grupele Europa League. E o părere proprie, nu am discutat-o în cadrul colectivului” - Cristi Balaj la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digisport.

Obiectivul real al CFR-ului în Europa: Calificarea în grupele Europa League

Dan Petrescu este un antrenor fericit după câștigarea titlului din Liga 1, iar ambițiile pentru cupele europene sunt mari. Echipa a dezamăgit sezonul trecut în Conference League, iar acum se speră la un parcurs superior din punct de vedere al rezultatelor.

„Aș vrea 40 de milioane de euro. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăștia nu ne calificam în Champions League, dar avem o șansă mai mare la grupele Europa League.

Realist, da, putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol”, a spus Dan Petrescu pentru gsp.ro.

Parcursul european al CFR Cluj în sezonul 2022-2023

  • Dacă CFR va fi eliminată în turul I preliminar al Champions League va ajunge în turul 2 preliminar al Conference League.
  • Dacă va fi eliminată în turul II preliminar al Champions League va ajunge turul trei preliminar al Europa League (în cazul unei eliminări în această fază, va juca în play-off-ul de Conference League).
  • Dacă va fi eliminată în turul III preliminar al Champions League va ajunge în play-off-ul de Europa League. Dacă va fi eliminată în această fază, atunci are asigurat locul în faza grupelor din Conference League.
  • Dacă va fi eliminată în play-off-ul de Champions League va juca în grupele Europa League.

CFR Cluj, campioana din Liga 1, și adevărata miză financiară - Posibilii adversari către grupele Champions League