Andrei Şevcenko, cel mai bun jucător de fotbal din istoria Ucrainei, a fost numit de președintele Volodimir Zelenski primul ambasador al United24, o inițiativă de strângere de fonduri pentru „restaurarea și dezvoltarea” Ucrainei, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul atacant al echipelor Dinamo Kiev, AC Milan și Chelsea a venit de la Londra pentru a se întâlni cu Zelenski, miercuri, la Kiev.

„Am reprezentat Ucraina în fotbalul internațional pentru mulți ani. Dar astăzi, când țara mea suferă din cauza războiului, prioritatea mea nu este fotbalul, ci să ajut Ucraina", a scris Andrei Șevcenko pe Instagam după întâlnirea cu Volodimir Zelenski.

„Vă invit să contribuiți la victoria Ucrainei”

Andrei Șevcenko își încurajează urmăritorii de pe rețelele de socializare să doneze pe platforma United24, iar potrivit liderului de la Kiev toți banii donați vor fi transferați Băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite apoi ministerelor.

„Andrei, cu munca și realizările sale sportive, a câștigat o mare încredere pe scena internațională. Iar acum are o nouă misiune: să povestească lumii despre evenimentele din Ucraina și să își direcționeze autoritatea pentru a crește asistența internațională pentru statul nostru”, a scris Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

Fostul atacant al naționalei Ucrainei a mai spus că fiecare donație este importantă deoarece Rusia a distrus peste 7.000 de clădiri și mii de kilometri de drumuri.

„Vă invit să contribuiți la victoria Ucrainei”, a conchis Andrei Șevcenko.

Andrei Șevcenko, acum în vârstă de 45 de ani, este considerat cel mai mare jucător al Ucrainei din toate timpurile. A jucat pentru Ucraina de 111 ori, marcând 48 de goluri, și a reprezentat Dinamo Kiev înainte de a juca în străinătate. A fost antrenor al echipei naționale timp de cinci ani, până în august anul trecut.