Eintracht Frankfurt și Glasgow Rangers se înfruntă miercuri, de la ora 22:00, în finala Europa League 2022.

Trofeul Europa LeagueFoto: Europa League / Facebook

Meciul va avea loc la Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan, și va fi transmis Live pe Pro Arena, cât și în format LiveScore pe Hotnews.ro.

Eintracht, care a cucerit Cupa UEFA în 1980, a reuşit să o elimine pe FC Barcelona din competiție (în sferturi), câştigând cu 3-2 pe Camp Nou (4-3 la general).

Eintracht şi Rangers s-au mai întâlnit în cupele europene în 1960, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, echipa germană câştigând dubla cu 12 goluri marcate, 6-1 şi 6-3, după care a pierdut finala cu Real Madrid (3-7).

Rangers are şi ea în palmares un trofeu european, cel al Cupei Cupelor (1972), dar a mai pierdut două finale în aceeaşi competiţie (1961, 1967), Supercupa Europei (1972) precum şi o finală de Cupa UEFA (2008).

Eintracht Frankfurt vs Rangers, rezultate bune în Europa League și sub așteptări în campionat

În drumul spre finală, Eintracht a câştigat Grupa D (trei victorii, trei egaluri), din care au mai făcut parte Olympiakos Pireu, Fenerbahce Istanbul şi Antwerp.

În optimi a trecut de Betis Sevilla cu emoţii, după 2-1 în deplasare şi 1-1 acasă (după prelungiri), în sferturi a eliminat-o pe FC Barcelona, 1-1 acasă şi 3-2 în deplasare, iar în semifinale a eliminat-o pe West Ham United, după 2-1 în deplasare şi 1-0 acasă.

Rangers a încheiat Grupa A pe locul secund, după Olympique Lyon, cu două victorii, două egaluri şi două eşecuri, devansându-le pe Sparta Praga şi Broendby.

Campioana Scoţiei a fost nevoită să joace şi un baraj pentru calificarea în optimi, eliminând echipa germană Borussia Dortmund, după 4-2 în deplasare şi 2-2 acasă.

În optimi, Rangers a trecut de Steaua Roşie, cu 3-0 acasă şi 1-2 în deplasare, în sferturi a eliminat-o pe Braga, după 0-1 şi 3-2, după prelungiri, pentru ca în semifinale să mai elimine o echipă germană, pe RB Leipzig, după 0-1 în deplasare şi 3-1 acasă.

Eintracht are şansa să salveze un sezon intern slab, echipa încheind pe locul 11 în Bundesliga.

Rangers a pierdut titlul în Scoţia în faţa rivalei Celtic, dar mai are şansa unui trofeu, urmând să joace finala Cupei Scoţiei, pe 21 mai, cu Heart of Midlothian.

Echipe probabile

Eintracht Frankfurt: Trapp - Touré, Tuta, N'Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostić; Hauge - Kamada, Borré. Antrenor: Oliver Glasner

Glasgow Rangers: McGregor - Goldson, Lundstram, Bassey - Tavernier, Jack, Kamara, Barišić - Wright, Aribo, Kent. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst.

Ianis Hagi este accidentat şi nu va evolua în acest meci pentru Rangers.

UEFA a delegat o brigadă din Slovenia, cu Slavko Vincici la centru, la finala Europa League.

Oliver Glasner, antrenorul lui Frankfurt: „Sunt foarte mândru de rezultatele jucătorilor mei din ultimele două luni. Ambele echipe merită să fie în finală. La Rangers, văd un mix între echipele Barcelona și West Ham. Pentru a câștiga, cu siguranță avem nevoie de o performanță mare”.

Giovanni van Bronckhorst, tehnicianul lui Rangers: „Sunt mândru că i-am dus pe băieți în finală. Avem parte de o oportunitate uriașă. Am avut un parcurs incredibil și finala va fi la fel, doar dacă ne vom impune”.

Trofeul are 65 de centimetri şi cântăreşte 15 kilograme. 40 de medalii de aur sunt pregătite pentru învingători şi 40 pentru învinşi.

Campioana Europa League va evolua în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor.