Portughezul José Peseiro, fost antrenor al echipei Rapid București, a fost numit selecţionerul echipei naţionale Nigeriei, a anunţat duminică Federaţia Nigeriană de Fotbal (NFF), conform lefigaro.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 62 de ani, noul antrenor îi urmează lui Augustine Eguavoen, care a demisionat la începutul lunii aprilie după ce a ratat calificarea ţării la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Publicul şi fanii au fost foarte critici faţă de abordarea tactică a lui Eguavoen, care şi-a preluat postul interimar după demiterea la sfârşitul anului 2021 a franco-germanului Gernot Rohr după cinci ani şi jumătate.

Nigeria, de trei ori campioana Africii, a fost eliminată în optimile de finală la ultima Cupă Africii a Naţiunilor disputată în Camerun în ianuarie.

Peseiro îşi va conduce echipa în Statele Unite la sfârşitul lunii mai pentru a juca un meci amical împotriva Mexicului, apoi împotriva Ecuadorului la începutul lunii iunie.

Peseiro a pregătit echipa Rapid în perioada iunie 2008 - ianuarie 2009: Tehnicianul a mai antrenat Sporting Lisabona, echipă de la care a fost dat afară în noiembrie 2018 după numai patru luni.

Printre altele, el a mai antrenat în carieră formaţiile Al Hilal, Panathinaikos, Braga, Al Wahda, Al Ahly, FC Porto, Al Sharjah şi Vitoria Guimaraes, scrie News.ro.