Inter Primavera, echipă de fotbal Under 19 antrenată de Cristi Chivu, păstrează șanse la câștigarea campionatului după o serie de 15 meciuri fără înfrângere.

Cristi ChivuFoto: Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Inter a ocupat la finalul sezonului regulat locul doi, cu 64 de puncte, la şapte puncte de liderul AS Roma (71 de puncte).

Echipa lui Chivu a avut un parcurs de excepţie în ultima parte a campionatului. Inter este neînvinsă din 16 februarie, când a pierdut pe terenul Fiorentinei. De atunci, formația fostului fotbalist a câştigat zece meciuri şi a remizat de cinci ori.

Locul doi îi asigură formaţiei milaneze calificarea direct în semifinalele play-off-ului campionatului, situaţie în care se află şi Roma.

Echipele de pe locurile 3-6, Cagliari (61 de puncte), Atalanta (58), Juventus (57) şi Sampdoria (53), vor disputa un baraj pentru a stabili formaţiile care se vor alătura primelor două clasate în penultima fază a competiţiei.

Meciurile din sferturi, programate la 21 mai, sunt: Atalanta - Juventus şi Cagliari - Sampdoria.

Cristi Chivu, perfomanță pentru Inter la primul sezon pe banca echipei Primavera

Chivu, 41 de ani, este la primul sezon pe banca echipei Primavera a lui Inter, fostul fundaş fiind numit în funcţie vara trecută.

Anterior, Chivu a pregătit formaţiile U14, U17 şi U18 ale clubului italian.

El a ajuns şi cu echipa U18 până în semifinalele campionatului. Genoa a trecut de trupa fostului mare fotbalist român cu scorul de 2-1, conform News.ro.