FCSB a făcut un pas greșit contra celor de la FC Voluntari, remiza de pe Arena Națională (2-2) putând trimite titlul în curtea celor de la CFR Cluj. Faza care ar putea decide noua campioană din Liga 1 a fost analizată cu sistemul VAR, cel care se află în probe.

Foto:

Sistemul VAR spune că a fost offside la ultimul gol din FCSB vs Voluntari

Cristian Costin a marcat în minutul 88 golul care a stabilit scorul final al partidei de pe Arena Națională (2-2). Poziția fotbalistului celor de la FC Voluntari este una suspectă de offside, așa cum s-a putut vedea pe reluările tv.

Conform Prosport, la meciul dintre FCSB și Voluntari s-a testat din nou sistemul VAR, cel care ar urma să fie implementat în următoarea perioadă și în Liga 1.

Surse din cadrul CCA (Comisiei Centrale a Arbitrilor) au precizat că arbitrii din camera VAR au ajuns la concluzia că a fost offside după ce au tras liniile virtuale menite să stabilească corectitudinea fazei.

Ar fi fost vorba de un offside între 3 și 5 centimetri, conform sursei citate.

„M-am uitat cu atenție la fază, din mai multe unghiuri. În prima reluare, cu camera dinspre centrul terenului, atacantul pare pe linie cu fundașul. În cea de-a doua reluare se vede că este cu câțiva centimetri în față, în momentul în care mingea este jucată de coechipier.

Este o fază foarte grea, la limită, pentru care acum asistenții sunt instruiți să dea credit atacului, dar care ar fi fost judecată de arbitrii din cabina VAR cu offside.

Pentru genul acesta de fază, imposibil de judecat de ochiul uman, a fost inventat VAR-ul” - Marius Avram, specialistul în arbitraj, pentru Prosport.

Liga 1, clasament play-off

FCSB are 53 de puncte și CFR Cluj (54). Ardelenii pot obține titlul chiar din această etapă, dacă se vor impune în meciul cu CSU Craiova (duminică, de la ora 21:30 - LiveScore pe HotNews.ro).

1. CFR Cluj (15-5 golaveraj) 54 puncte (-1 meci)

2. FCSB (21-6) 53 / 8 meciuri

3. CSU Craiova (17-6) 45 (-1 meci)

4. FC Voluntari (8-14) 32

5. Farul Constanța (4-12) 32

6. FC Argeș (3-25) 27.