Bayern Munchen a remizat, sâmbătă, scor 2-2, contra lui Wolfsburg, în ultimul meci al campionilor din Bundesliga în acest sezon, iar Robert Lewandowski a făcut un anunț de care fanii bavarezilor cu siguranță se temeau.

Robert LewandowskiFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Vineri, cotidianul Sport Bild anunța că Robert Lewandowski a refuzat o prelungire a contractului său cu Bayern Munchen, deschizând calea pentru o plecare în această vară.

Actuala înțelegere a polonezului cu Bayern va expira în iunie 2023.

La ultimul meci al sezonului la Bayern Munchen, Robert Lewandowski a vorbit deschis despre plecarea sa de la clubul bavarez.

Robert Lewandowski și transferul de la Bayern Munchen

„Este posibil să fi fost ultimul meu meci pentru Bayern. Nu pot să spun sută la sută, dar ar putea fi.

Trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru club şi pentru mine. Mai am un an de contract, dar trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru ambele părţi” - Robert Lewandowski.

Atacantul polonez a confirmat și faptul că i-a comunicat directorului sportiv Hasan Salihamidzic că nu îşi va prelungi contractul şi că, atunci când „va veni o ofertă”, aceasta va fi analizată.

FC Barcelona îl vrea pe Robert Lewandowski

Lewandowski și-ar dori să se mute la Barcelona în această vară, mai degrabă decât să aștepte să devină liber de contract.

„Asta este ceea ce știm în acest moment: Barca îl vrea, Lewandowski este deschis pentru Barcelona. A fost întotdeauna un vis pentru el să joace în Spania - fie la Real Madrid, fie la Barcelona.

Au existat deja discuții. Xavi își dorește cu disperare un atacant de clasă mondială care să garanteze 30 sau mai multe goluri pe sezon.

Se pregătește un contract pe doi sau trei ani, cu un salariu de aproximativ 35-40 de milioane de euro pe an.

Barcelona nu este în măsură să plătească sume mari pentru transferuri, dar poate oferi salarii mari” - Marc Behrenbeck, reporter Sky Germania.​