​Somată de Nicolae Badea (patronul ACS FC Dinamo București) să nu mai folosească actuala marcă în scopuri comerciale, gruparea din „Ștefan cel Mare” și-a ales noua siglă chiar în ziua în care clubul a aniversat 74 de ani de la înființare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Procesul de vot pentru noua emblemă a clubului s-a încheiat sâmbătă, 14 mai 2022, chiar în ziua în care Dinamo București aniversează 74 de ani în fotbalul românesc, doar în prima ligă.

Cea mai frumoasă propunere venită din partea fanilor a fost votată!

Mulțumim pentru susținere tuturor celor cinci comisii formate pentru alegerea noului logo, suporteri, legende ale clubului, DDB, cei mai importanți jucători, antrenori ai grupelor de juniori și reprezentanți de marketing ai clubului!

Urmează stilizarea și realizarea manualului de brand, urmând ca după ultimul meci oficial din această ediție de campionat, returul barajului pentru menținerea în prima ligă, să prezentăm noua siglă cu care clubul Dinamo București se va prezenta în sezon următor.

Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul competițional 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc ale echipei noastre, dar și pe produsele oficiale, în magazinul online și în magazinul de prezentare al clubului”, a anunțat gruparea bucureșteană.

De ce a ajuns Dinamo București în această situație în privința stemei

Nicolae Badea, patronul ACS FC Dinamo București, care deține patrimoniul pentru denumirea ”FC Dinamo”, a somat SC Dinamo 1948 SA, clubul din Liga 1, să nu mai folosească marca ”FC Dinamo” în scopuri comerciale.

Prin urmare, clubul din Liga 1 nu mai are dreptul de a folosi site-ul ”fcdinamo.ro” și nici denumirea oficială de ”FC Dinamo”.

Stema, care aparține tot de CS FC Dinamo, nu mai putea fi folosită decât în scop sportiv, mai exact la meciurile echipei din prima divizie.

Nicolae Badea deține acțiuni și la SC Dinamo și este membru în programul Doar Dinamo București (DDB).