FCSB și-a dorit să joace meciul cu CFR Cluj (cel care ar putea stabili noua campioană a României) din ultima etapă a play-off-ului din Liga 1 pe stadionul din Ghencea.

Inaugurare Stadion GhenceaFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

CSA Steaua a refuzat cererea celor de la FCSB cu toate că stadionul din Bulevardul Ghencea a fost construit din bani publici.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a anunțat că a oferit 46 de mii de euro pentru a putea închiria arena roș-albaștrilor, însă fără să obțină vreun rezultat pozitiv.

CSA Steaua nu închiriază stadionul celor de la FCSB pentru a juca într-un baraj unde nu are de fapt voie să se afle

CSA Steaua, club care aparține de MApN (Ministerul Apărării Naționale) spune că pe 22 mai ar putea juca pe teren propriu în barajul de promovare/retrogradare din Liga 1 și că nu poate închiria astfel stadionul celor de la FCSB.

Regulamentul FRF spune însă altceva: CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, iar practic motivația clubului armatei nu stă în picioare.

„După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022” - comunicat CSA Steaua, conform gsp.ro.

Conform regulamentelor FRF, CSA Steaua nu are drept să joace în baraj, iar în locul formației bucureștene s-ar putea afla Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia (echipa care se va clasa pe locul 5).

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că meciul dintre FCSB și CFR Cluj va avea loc în data de 22 mai, de la ora 20:30, la Buzău.

Cu două etape înainte de finalul play-off-ului din Liga 1, clujenii au un avans de două puncte față de bucureșteni.