​Cluburile ruse ŢSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg, Dinamo Moscova şi PFC Sochi au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva excluderii lor din competițiile europene de fotbal în sezonul 2022-2023, a anunţat vineri ŢSKA într-un comunicat citat de agenţia TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cluburile au cerut o examinare promptă a apelului depus. Sperăm că principiul sportiv va fi respectat”, se arată în comunicat.

FIFA a anunţat pe 28 februarie, după invadarea Ucrainei, că naţionala Rusiei şi echipele de club din această ţară sunt excluse de la competiţiile organizate de FIFA şi UEFA.

Cluburile din Rusia au fost suspendate şi din sezonul 2022-2023 al cupelor europene, a anunţat, pe 2 mai, UEFA, care a decis că selecţionata Rusiei nu va participa la ediţia 2022-2023 a Ligii Naţiunilor, iar echipa Rusiei va fi înlocuită de cea a Portugaliei la EURO 2022 la feminin.

De asemenea, candidatura Rusiei la organizarea EURO 2028 sau 2032 a fost considerată de UEFA drept „inadmisibilă”.

Urmând recomandările Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), sportivii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la majoritatea competiţiilor internaţionale, scrie Agerpres.