Aston Villa a anunţat, joi, că a obţinut transferul definitiv al lui Philippe Coutinho de la FC Barcelona. Potrivit grupării catalane, clubul din Premier League a plătit 20 de milioane de euro pentru semnătura brazilianului.

HotNews.roFoto: Hotnews

La începutul acestui an, Philippe Coutinho a fost cedat sub formă de împrumut la Aston Villa, însă spaniolii au luat în sarcina lor 65% din salariul brazilianului, scrie Agerpres.

Coutinho este cu Villa din ianuarie, iar oportunitatea de a continua să lucreze sub conducerea lui Steven Gerrard a fost esenţială pentru decizia fotbalistului de 29 de ani de a accepta transferul.

Coutinho a jucat de 16 ori pentru Aston Villa, marcând patru goluri şi oferind trei pase decisive, deşi toate au venit în primele opt apariţii ale sale.

În urmă cu două zile, presa spaniolă informa că FC Barcelona este pe punctul de a-l transfera definitiv pe Philipe Coutinho la Aston Villa, în schimbul unei sume cu circa 100 de milioane de euro mai mică decât cea cu care l-a cumpărat pe brazilian, în urmă cu patru ani.

FC Barcelona a plătit 120 de milioane de euro în 2018, când l-a achiziţionat pe Coutinho de la FC Liverpool, iar contractul dintre cele două părţi includea şi bonusuri de performanţă, de până la 40 de milioane euro. Brazilianul nu a reuşit să se impună pe Camp Nou, iar Barca l-a împrumutat în sezonul 2019-2020 la Bayern Munchen, cu speranţa că îşi va recupera ulterior o parte din suma investită, însă campioana Germaniei a decis să nu-l păstreze pe Coutinho după expirarea împrumutului.

Surse din cadrul clubului FC Barcelona au subliniat că plecarea sa la Aston Villa a însemnat o economie de şapte milioane euro pentru gruparea "blaugrana".

Aston Villa este în prezent pe locul 12 în Premier League, după 35 de etape.