Giorgio Chiellini a anunțat că va pleca de la Juventus la finalul sezonului. Fundașul, care a petrecut 17 ani la clubul torinez, ar putea ajunge în MLS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Internaţionalul italian, care va juca la 1 iunie ultimul său meci pentru echipa naţională, a declarat că nu ştie dacă se va retrage sau va porni într-o ultimă aventură. Fundașul este dorit de LAFC și Vancouver Whitecaps, echipe din MLS (Conferința de Vest).

Giorgio Chiellini predă ștafeta

Ajuns la 37 de ani, Chiellini (care a evoluat de 559 de ori în tricoul lui Juventus și a marcat 36 de goluri) a afirmat că este timpul să le facă loc tinerilor.

„Îmi cer scuze că plec la finalul primului sezon fără trofee de 10 ani încoace. Luni îmi voi lua adio de la Juventus Stadium în meciul contra lui Lazio, apoi, dacă sunt bine, voi face niște antrenamente în Florența pentru a mă menține în formă pentru echipa națională, dar le predau sceptrul tinerilor și sper că am lăsat ceva în urmă.

Sunt fericit că am fost la un nivel atât de înalt. În curând voi fi cel mai mare fan al lui Juventus. Cred că am oferit multe acestei echipe și cred că este timpul potrivit să o las pe Juventus” - Giorgio Chiellini, după înfrângerea cu Inter din finala Cupei Italiei, citat de Gazzetta.

Giorgio Chiellini, care face parte din marea apărare a lui Juve (alături de Leonardo Bonucci şi de Gianluigi Buffon), a câştigat nouă campionate cu Juve, cinci trofee ale Cupei Italiei şi de cinci ori Supercupa Italiei.

Format la Livorno și trecut pe la Fiorentina, Chiellini este la Juve din 2005. El a jucat 559 de meciuri în tricoul „Bătrânei Doamne”, iar la echipa naţională a Italiei a strâns 116 partide.