Fanii echipei Nice au șocat lumea fotbalului francez, miercuri, după ce au intonat un cântec jignitor la adresa lui Emiliano Sala, la meciul din Ligue 1 contra lui Saint-Etienne.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nice a pierdut, sâmbătă, finala Cupei Franței, scor 0-1 contra lui Nantes, fosta echipă a regretatului fotbalist Emiliano Sala.

Fostul atacant a decedat în ianuarie 2019, într-un accident aviatic deasupra Canalului Mânecii. El fusese transferat de Cardiff City, pe atunci în Premier League, de la Nantes.

Pentru a se răzbuna pe înfrângerea de sâmbătă, fanii lui Nice au modificat un cântec al lui Nantes, în memoria lui Sala.

Astfel, versul „E un argentinian care nu se dă bătut, Emiliano Sala, Emiliano Sala" a fost înlocuit cu „E un argentinian care nu ştie să înoate bine, Emiliano sub apă, Emiliano sub apă".

Ruşinosul moment s-a petrecut în minutul nouă al jocului contra lui Saint-Etienne, numărul purtat de Sala la Nantes.

Clubul Nice și antrenorul echipei, Christophe Galtier, au condamnat ferm cele întâmplate pe stadionul de pe Coasta de Azur.​

Emiliano Sala și accidentul aviatic mortal

Achiziţionat cu 17 milioane de euro de Cardiff City, în ianuarie 2019, Emiliano Sala şi-a pierdut viaţa într-un accident de avion, în timp ce traversa Canalul Mânecii.

Cadavrul pilotului David Ibbotson, în vârsta de 59 de ani, cel care pilota avionul în care se afla Sala, nu a fost găsit niciodată.

Înaintea morţii sale, fotbalistul s-a confruntat cu "o intoxicaţie severă" cu monoxid de carbon şi ar fi fost "profund inconştient" în momentul impactului aparatului cu apa mării, conform ultimelor analize.

Inițial s-a crezut că Sala ar fi murit din cauza unor răni grave la cap şi la piept, în urma accidentului aviatic.

Cardiff City speră acum să obţină compensaţii de 95 de milioane de euro, considerând clubul FC Nantes vinovat pentru moartea lui Sala. Formația franceză era responsabilă de zborul respectiv, în momentul transferului jucătorului.