Lăudat de foști mari arbitri internaționali după prestația bună din confruntarea Manchester City - Real Madrid (semifinalele Champions League), arbitrul român Istvan Kovacs a fost răsplătit de UEFA și, împreună cu brigada sa, a fost delegat la finala Europa Conference League, informează FRF.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

În ultimul act programat miercuri, 25 mai, de la ora 22:00, se vor întâlni AS Roma (Italia) şi Feyenoord (Olanda). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Scharer, din Elveţia, în timp ce de sistemul de asistenţă video se vor ocupa germanii Marco Fritz, Christian Dingert şi Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competiţiile de club UEFA, inclusiv manşa tur a semifinalei Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid, scor 4-3.

Clement Turpin va arbitra finala Champions League

Arbitrul francez Clement Turpin a fost delegat la centru la finala Champions League, dintre Real Madrid şi Liverpool.

În vârstă de 39 de ani, Turpin va conduce prima finală de Champions League din carieră. El a arbitrat echipa Real Madrid în patru rânduri, iar formaţia din capitala Spaniei este neînvinsă cu el pe teren, potrivit mundodeportivo.es.

Real Madrid, victorii pe linie în meciurile arbitrate de Clement Turpin

2014/15: 4-0 vs Ludogorets

2018/19: 2-0 vs AS Roma

2020/21: 3-2 vs Inter Milano

2021/22: 3-1 vs Chelsea.

Turpin a arbitrat-o de două ori pe Liverpool, cu un bilanţ de o victorie şi o remiză. În ediţia 2016/17 a Ligii Campionilor, Liverpool a remizat, 1-1, la Moscova cu Spartak, iar în ediţia 2015/16 a Europa League, echipa engleză a învins-o cu 1-0 pe Salzburg.

Clement Turpin, arbitru internaţional din 2010, a fost al patrulea oficial la finala din 2018 a Ligii Campionilor. El a arbitrat şapte meciuri din UEFA Champions League de la faza play-off, în această ediţie. În sezonul trecut, Turpin a condus finala UEFA Europa League.

Turpin va fi asistat de conaţionalii săi Nicolas Danos şi Cyril Gringore, în timp ce un alt francez, Benoît Bastien, va fi al patrulea oficial. În camera VAR va fi Jerome Brisard (Franţa), ajutat de Willy Delajod (Franţa) şi de doi italieni, Massimiliano Irrati şi Filippo Meli.

Finala Ligii Campionilor va avea loc la 28 mai, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris, scrie News.ro.