Xavi, antrenorul Barcelonei, își dorește o reconstrucție a echipei în această vară, astfel că pe lista cu jucători care pot părăsi Camp Nou la finalul stagiunii se află nu mai puțin de nouă fotbaliști.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nouă jucători nu l-au convins pe Xavi că merită să mai evolueze în tricoul Barcei, astfel că vor fi disponibili pentru transfer în această vară, conform Marca.com.

Este vorba despre: Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite.

Frenkie de Jong se află în atenția lui Manchester City și Manchester United, dar catalanii ar dori să obțină 70 de milioane de euro în urma transferului.

În același timp, Memphis Depay este dorit de Napoli și Tottenham.

Alte staruri precum Antoine Griezmann sau Adama Traore, în afara calculelor Barcelonei

Luuk de Jong și Adama Traore, care au fost împrumutați pe Camp Nou în acest sezon, par să nu facă parte din planurile lui Xavi pentru noua stagiune, astfel că cel mai probabil ei se vor întoarce la vară la cluburile de care aparțin.

În același timp, Antoine Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, are șanse mari să fie transferat definitiv de trupa lui Diego Simeone.

Philippe Coutinho, Trincao și Miralem Pjanic, care sunt în prezent împrumuți la Aston Villa, Wolves, respectiv Beșiktaș, ar putea continua la echipele lor actuale.

Dani Alves și Ousmane Dembele, pe de altă parte, ar putea semna contracte noi cu Barcelona.

Pentru perioada de transferuri, Xavi are șase ținte clare: Robert Lewandowski, Cesar Azpilicueta, Bernardo Silva, Frank Kessie, Marcos Alonso și Andreas Christensen. ​