​Jody Lukoki, fostul fotbalist al lui Ajax Amsterdam, Ludogorets Razgrad şi al naţionalei Republicii Democratice Congo, a murit la numai 29 de ani, a anunţat ultimul său club, gruparea olandeză FC Twente, citată de BBC.

Jody LukokiFoto: ajax.nl

Jody Lukoki, o extremă, a mai jucat în Eredivisie la SC Cambuur şi PEC Zwolle, iar în Turcia, la Yeni Malatyaspor. Cauza decesului său nu este cunoscută.

Fotbalistul a semnat în iunie 2021 o înţelegere pe doi ani cu Twente, însă a suferit o gravă accidentare la genunchi în timpul antrenamentelor din presezon. Contractul său cu echipa din oraşul Enschede a fost reziliat în luna februarie, din cauza a ceea ce clubul a numit "evenimente din viaţa personală".

Săptămâna trecută, Lukoki a postat pe Instagram că se antrenează în sală la revenirea după accidentare.

Lukoki a marcat cinci goluri în 35 de meciuri pentru Ajax. În 2015, el a semnat cu Ludogorets, unde a jucat aproape cinci ani, câştigând de patru ori campionatul Bulgariei şi reuşind 30 de goluri în 158 de meciuri. La formaţia bulgară, el a fost coleg cu Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru.

După ce a petrecut sezonul 2020-2021 în Turcia, a revenit în Olanda la Twente.

Lukoki a reprezentat Olanda la nivel de juniori şi tineret, însă a îmbrăcat apoi tricoul primei reprezentative a RD Congo, pentru care a disputat trei meciuri, toate amicale, scrie Agerpres.