Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor după returul de pe Santiago Bernabeu câștigat, scor 3-1, în fața lui Manchester City. Trupa lui Carlo Ancelotti merge în ultimul act după un nou final de meci incredibil, iar presa spaniolă a elogiat rezultatul obținut de campionii din LaLiga.

HotNews.roFoto: Hotnews

Manchester City conducea cu 5-3 la general în minutul 89 al returului de pe Santiago Bernabeu (Mahrez '73 a deschis scorul pentru „cetățeni”), dar Real Madrid a reușit să împingă întâlnirea în prelungiri grație „dublei” lui Rodrygo din minutele '90 și '90+1.

Real Madrid a continuat să atace în prelungiri, iar Benzema a marcat golul victoriei pentru Real din penalti ('95).

După o altă „remontada” pe Bernabeu (madrilenii au mai întors scorul în optimea cu PSG și sfertul cu Chelsea), presa spaniolă a salutat rezultatul deosebit obținut de echipa lui Carlo Ancelotti.

VIDEO Cum au sărbătorit jucătorii lui Real Madrid calificarea spectaculoasă în finala Champions League

Reacția presei spaniole după o nouă seară magică pe Santiago Bernabeu:

„Miracolul final. Los Blancos vor fi la Paris după un alt joc istoric.

Nu există nimeni care să reziste puterii distructive de pe Bernabeu pentru că nu este din această lume.

La fel ca PSG, ca Chelsea, ca atâţia înainte şi ca atâţia care vor veni, Manchester City, Guardiola şi tot luxul asiatic care-i înconjoară s-au topit în faţa unui Madrid fioros, veşnic reînviat, în permanentă sfidare a Legii lui Murphy" - cotidianul AS.

„La finalul unor dueluri interzise cardiacilor, Real Madrid, acest „Robin Hood” al fotbalului european, a eliminat noii bogaţi ai fotbalului mondial: Paris Saint-Germain, Chelsea Londra şi Manchester City” - emisiunea sportivă El Chiringuito.

„Cea mai mare noapte din istorie pentru Santiago Bernabeu. Dacă cu PSG era deja inexplicabil, dacă cu Chelsea era deja inexplicabil, noaptea trecută a fost, pur şi simplu, cea mai bună noapte a unui stadion de pe planetă” - Marca.

„Cine poate explica ce s-a întâmplat pe Bernabeu? Încă o dată, stadionul blanco a fost martorul unei isprăvi epice, care pare să se întâmple doar acolo" - El Mundo Deportivo.

De știut:

  • Real a câștigat de 13 ori Champions League, un record (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 și 2018). De asemenea, echipa din Madrid a mai disputat alte trei finale (1962, 1964 și 1981).
  • Trupa lui Carlo Ancelotti va juca în finala Champions League (28 mai) de la Paris contra lui Liverpool (a eliminat Villarreal în penultimul act).