Mauricio Pochettino, tehnicianul lui PSG, nu a fost inclus de sindicatul fotbaliştilor francezi (UNFP) pe lista scurtă pentru câştigarea titlului de cel mai bun antrenor din Ligue 1, cu toate că echipa pregătită de argentinian a cucerit deja titlul în Franța.

Maurcio PochettinoFoto: HENDRIK SCHMIDT / AFP / Profimedia

Deși Mauricio Pochettino (50 de ani) a condus cu succes PSG către al zecelea titlu din istoria clubului, acesta nu a fost inclus pe lista pentru premiul de "Cel mai bun antrenor al sezonului" în Ligue 1.

Pe lista scurtă sunt însă: Cristophe Galtier (55 de ani, Nice - locul 5), Bruno Genesio (55 de ani, Rennes - locul 3 în Ligue 1), Julien Stephan (41 de ani, Strasbourg - locul 6), Jorge Sampaoli (62 de ani, Marseille - locul 2) și Antoine Kombouare (55 de ani, Nantes - locul 9).

Kylian Mbappe și Karim Benzema, favoriți la alte două categorii

Kylian Mbappe, starul lui PSG, este principalul favorit la câştigarea titlului de cel mai bun jucător din campionatul Franţei, în timp ce Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid, are cele mai mari şanse să primească trofeul la categoria rezervată jucătorilor care evoluează în afara Franței.

În vârstă de 24 ani, Mbappe este liderul clasamentului golgheterilor din Ligue 1, cu 24 de reuşite, şi a mai intrat în posesia acestui trofeul anul trecut.

Alături de el au mai fost nominalizaţi Wissam Ben Yedder, autorul a 21 de goluri pentru AS Monaco, brazilianul Lucas Paqueta (Olympique Lyon), Dimitri Payet (Olympique Marseille) şi Martin Terrier, tânărul jucător al echipei Rennes, potrivit Agerpres.

La categoria internaţională, alături de Benzema, câştigătorul de anul trecut, pe listă mai figurează Ousmane Dembele (FC Barcelona), Theo Hernandez şi Mike Maignan (ambii AC Milan) şi Ngolo Kante (Chelsea Londra).