Villarreal părea o victimă sigură după ce a pierdut cu 2-0 pe Anfield, dar „Submarinul Galben” a crezut în șansa sa și a egalat situația la general după o primă repriză de vis pe Estadio de la Cerámica. Liverpool s-a trezit însă în partea secundă a meciului, a marcat de trei ori (3-2) și s-a calificat în finala Champions League.

Liverpool s-a calificat in finala Champions LeagueFoto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Villarreal a marcat prin Boulaye Dia ('3) și Coquelin ('41), iar Liverpool a obținut victoria după ce a înscris prin Fabinho ('62), Luis Diaz ('67) și Sadio Mane ('74).

De știut:

  • Liverpool a câştigat de şase ori Champions League (1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019) şi a pierdut de trei ori în finală (1985, 2007 şi 2018).

  • În cealaltă semifinală (returul ei va avea loc pe 4 mai), Manchester City joacă în deplasare contra lui Real Madrid (în tur echipa lui Pep Guardiola s-a impus cu 4-3).

  • Finala de pe Stade de France va avea loc pe 28 mai.
Au evoluat echipele:

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol (Aurier '79), P. Torres, Estupinan (Trigueros '79) - Lo Celso, E. Capoue, Parejo, Coquelin (Alfonso Pedraza '68) - G. Moreno (Chukwueze '68), B. Dia (Alcacer). Antrenor Unai Emery;

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas '80) - N. Keita (Henderson '80), Fabinho (Milner '84), Thiago Alcantara (Jones '80) - Salah, Mane, Jota (Luis Diaz '46). Antrenor Jurgen Klopp.

Desfășurarea meciului Villarreal vs Liverpool 2-3 (2-5 la general)

'86 Capoue îl faultează pe Curtis Jones și primește cartonaș roșu.

'74 Gol Liverpool! Cormoranii s-au dezlănțuit: Mane pleacă din propria jumătate de teren, trece de Rulli și de Foyth și înscrie în poarta goală.

'67 Gol Liverpool! Alexander-Arnold centrează foarte bine, Luiis Diaz trimite pe centrul porții cu o lovitură de cap, dar Rulli nu poate interveni.

'66 Luis Diaz își pregătește șutul, trage la colțul lung, dar mingea este deviată și lovește bara.

'62 Gol Liverpool! Fabinho primește o pasă la limită de la Salah, rămâne singur în flancul drept, trage și mingea intră în poartă după ce a trecut printre picioarele portarului Rulli.

'52 Alexander Arnold este călcat pe picior în careul advers, arbitrul nu dictează nici de această dată lovitură de la 11 metri.

'41 Gol Villarreal! Capoue centrează perfect și Coquelin înscrie cu o lovitură de cap. „Submarinul galben” egalează situația la general.

'37 Moreno pasează pe culoar pentru Lo Celso, Alisson intervine (respinge mingea, dar îl lovește și pe jucătorul gazdelor), dar arbitrul decide din nou că nu este penalty.

'12 Coquelin (Villarreal) cere penalty după un duel cu Keita, dar arbitrul lasă jocul să continue.

'3 Gol Villarreal! Estupinan centrează, Capoue pasează pe jos în fața porții și Dia marchează.