​Carlo Ancelotti este singurul antrenor care a reușit să câștige titlul în top 5 campionate din Europa, italianul fiind în acest sezon deja campion al Spaniei cu Real Madrid.

Carlo AncelottiFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

​În vârstă de 62 de ani, Ancelotti a mărturisit recent că ia în calcul să se retragă din fotbal după ce se va despărți de Real Madrid.

Asta nu înseamnă că dacă vor fi rezultate va pleca de pe Santiago Bernabeu, dar că își dorește ca pe viitor să stea mai mult cu soția și cu nepoții.

„După Real da, probabil că mă voi opri. Dar, dacă Real mă ţine aici zece ani, voi antrena zece ani.

Mi-ar plăcea să petrec timp cu nepoţii mei, să plec în vacanţă cu soţia mea... Sunt atâtea lucruri pe care le-am neglijat şi pe care mi-aş dori să le fac. Să merg în multe locuri în care nu am fost niciodată”, a precizat Carlo Ancelotti, citat de L'Equipe.

Tehnicianul italian mai are contract cu Real Madrid până în iunie 2024, însă rămâne de văzut în ce măsură își va duce la bun sfârșit înțelegerea sau dacă ea va fi prelungită de Florentino Perez.

De-a lungul carierei, Ancelotti a reușit să iasă campion cu AC Milan (Serie A), Chelsea (Premier League), PSG (Ligue 1), Bayern Munchen (Bundesliga) și Real Madrid (LaLiga).

Ancelotti se poate lăuda cu trei Champions League câștigate: în 2003 și 2007 alături de AC Milan și în 2014 alături de Real Madrid.