Familia lui Mino Raiola a anunțat sâmbătă decesul acestuia la vârsta de 54 de ani. În urma tragicului eveniment, staruri ale fotbalului precum Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba sau Erling Haaland au rămas fără impresar.

Mino RaiolaFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Anunțul decesului lui Mino Raiola a venit sâmbătă din partea familiei. Impresarul avea 54 de ani și de-a lungul carierei sale negociase contracte în valoare de aproximativ 850 de milioane de dolari.

Decesul italo-olandezului mai fusese anunțat și în data de 28 aprilie, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi o informație falsă.

Raiola își construise agenția de reprezentare a jucătorilor de fotbal în jurul câtorva persoane în care avea mare încredere.

Unul dintre aceștia este Rafaela Pimienta, avocatul și partenerul acestuia de aproximativ 20 de ani, scrie Marca.com.

Printre numele importante din anturajul impresarului se mai numără Vincenzo Raiola, vărul acestuia, dar și Jose Fortes, spaniol implicat în recrutarea jucătorilor pe care Mino Raiola urma să-i impresarieze.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba sau Erling Haaland, fără impresar

Conform unor oameni din anturajul lui Raiola, familia impresarului va păstra agenția și va continua munca italo-olandezului.

Zlatan Ibrahimovic și Paul Pogba sunt hotărâți să rămână la agenția lui Raiola, ei fiind apropiați de impresar. În ciuda acestui aspect, încă nu se știe ce decizie vor lua alți jucători, printre care se numără și starul Erling Haaland.

Cine a fost Mino Raiola

Crescut în Ţările de Jos, unde familia sa a emigrat în anii 1960 din regiunea Campania pentru a deschide o pizzerie, Raiola nu s-a ocupat niciodată cu pregătirea pizzei, ci a intrat imediat în lumea fotbalului.

După ce a început să lucreze la centrul de juniori al clubului Haarlem, a fost agentul unor jucători olandezi, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici şi carismatici impresari din lume.

Printre fotbaliştii reprezentaţi de Raiola se numără vedete ca Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti şi Matthijs de Ligt.

Forbes spunea în 2020 că averea lui Raiola se ridica undeva la 84,7 milioane de dolari.