Mason Greenwood, atacantul în vârstă de 20 de ani al lui Manchester United acuzat de iubita lui că a bătut-o și a forțat-o să facă sex cu el, va rămâne sub control judiciar până la jumătatea lunii iunie, a anunţat, vineri, poliţia locală, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arestat pe 30 ianuarie, jucătorul în vârstă de 20 de ani a fost eliberat sub control judiciar la începutul lunii februarie.

„O solicitare a fost depusă la tribunal pentru prelungirea controlului judiciar după data de 30 aprilie, însă audierea sa nu va avea loc mai devreme de jumătatea lunii iunie. Suspectul rămâne în libertate condiţionată până la audiere”, a anunţat poliţia din Manchester într-un comunicat dat publicităţii.

Greenwood a fost arestat iniţial la începutul lunii februarie, după ce o tânără l-a acuzat de viol şi agresiune. Ancheta poliţiei a fost deschisă după postarea pe reţelele de socializare a unor imagini şi videoclipuri care arată o tânără cu faţa însângerată şi cu vânătăi pe corp, împreună cu textul: „Pentru oricine vrea să ştie ce-mi face în realitate Mason Greenwood”. Imaginile au fost ulterior retrase.

La câteva ore de la primele acuzaţii care i-au fost aduse, Mason Greenwood, considerat unul dintre starurile în ascensiune din fotbalul englez, a fost suspendat până la noi ordine de la antrenamente şi competiţii de către clubul său.

Furnizorul de echipament sportiv Nike a anunţat la rândul său că a suspendat contractul său cu jucătorul, în timp ce gigantul jocurilor video EA Sports a precizat că l-a scos pe Greenwood din echipele active ale jocului FIFA 22.

Mason Greenwood, format la Manchester United, a debutat ca jucător profesionist la gruparea de pe Old Trafford în 2019, reuşind de atunci să înscrie 35 de goluri în 129 de meciuri disputate. El şi-a prelungit contractul cu actuala sa echipă până în 2025.

La echipa Angliei, Greenwood are o selecţie, în septembrie 2020, împotriva Islandei. El a disputat ultimele douăsprezece minute ale partidei respective, contând pentru Liga Naţiunilor. Însă a fost trimis acasă, împreună cu tânărul mijlocaş al lui Manchester City, Phil Foden, pentru încălcarea protocolului sanitar anti-Covid-19.

Greenwood nu a mai jucat de atunci pentru selecţionata Three Lions. Anul trecut, el a figurat pe lista provizorie de 33 de jucători preselecţionaţi de Gareth Southgate pentru EURO 2020, dar a fost nevoit să declare forfait din cauza unei accidentări, scrie Agerpres.