Mohamed Salah, jucătorul egiptean al echipei FC Liverpool, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului din Anglia, în ancheta Asociaţiei jurnaliştilor de fotbal (FWA), distincţie pe care o câştigă pentru a doua oară după 2018, transmite Reuters.

Mohamed SalahFoto: Craig Galloway/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Salah s-a clasat pe primul loc în ancheta FWA cu 48% din voturi, fiind urmat de belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City) şi de internaţionalul englez Declan Rice (West Ham United), scrie Agerpres.

Atacantul egiptean de 29 ani a marcat 30 de goluri şi a oferit 14 pase decisive în 44 meciuri disputate în acest sezon în toate competiţiile în tricoul lui Liverpool, care are de recuperat un deficit de un punct în lupta cu Manchester City pentru titlul din Premier League.

Nouă jucători de la Liverpool au primit voturi în această anchetă, faţă de numai şase de la Manchester City. În total, 31 de jucători de la 12 cluburi au fost votaţi de reprezentanţii presei engleze.

La fotbal feminin, cea mai bună jucătoare a anului a fost aleasă australianca Sam Kerr (Chelsea), cu 40% din voturi, devansându-le pe olandeza Vivianne Miedema (Arenal) şi pe Lauren Hemp (Manchester City).

Sam Kerr este golghetera la zi din liga feminină engleză (WSL), cu 18 goluri.

Salah şi Kerr îşi vor primi premiile cu prilejul unei ceremonii în data de 5 mai, a precizat FWA.