Ralf Rangnick, actualul antrenor interimar al echipei Manchester United, va semna un contract pe doi ani cu Federaţia Austriacă de Fotbal, informează lequipe.fr.

Ralf RangnickFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

El îl va înlocui în postul de selecţioner pe Franco Foda, care a plecat după ce Austria a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar.

În vârstă de 55 de ani, Foda conducea Austria din 2018 şi a dus echipa la turneul final al Euro-2020, de vara trecută, la care austriecii au pierdut în optimi, în faţa Italiei.

Pe lista federaţiei austriece au figurat trei candidaţi, Peter Stoger, fost antrenor al echipei Borussia Dortmund, Vladimir Petkovic, fost selecţioner al Elveţiei, şi Rangnick, acesta din urmă fiind cel preferat pentru a-l înlocui pe Foda.

Germanul va fi pe banca naţionalei Austriece cel puţin până la Euro 2024 din Germania. El va debuta la 3 iunie, în meciul cu Croaţia, din Liga Naţiunilor.

Rangnick, care va fi înlocuit pe banca lui United cu olandezul Erik ten Hag, va rămâne în paralel şi consilier al clubului din Manchester, scrie News.ro.

Cine este Ralf Rangnick

Ralf Rangnick, 63 de ani, a promovat cu echipa Ulm în Bundesliga, înainte de pregăti formaţiile VfB Stuttgart, Hanovra, Hoffenheim, Schalke 04 şi RB Leipzig.

El a câştigat Cupa Germaniei cu Schalke în 2011 şi a dus-o pe RB Leipzig în finală, în 2019.

În sezonul 2010-11, s-a calificat cu Schalke în semifinalele Ligii Campionilor, unde a pierdut, cu scorul de 6-1 la general, dubla cu Manchester United, grupare care a fost apoi învinsă apoi de Barcelona în finală.