Alan Pardew, antrenor cu o bogată experienţă în Premier League, va pregăti echipa bulgară CSKA Sofia, în locul lui Stoycho Mladenov, informează BBC.

Alan PardewFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

În vârstă de 60 de ani, Pardew, antrenorul sezonului 2011/2012 în Premier League, a semnat un contract valabil până în vara anului 2023. El lucra în cadrul clubului bulgar din noiembrie 2020, în calitate de director tehnic.

Noul tehnician va fi ajutat de Alex Dyer, fost antrenor al echipei Kilmarnock, de Martin Stoianov şi de analistul Hristo Zahariev.

„Scopul meu este să las o moştenire la CSKA în viitor şi acestor tineri antrenori care vor lucra cu noi acum, pentru a putea ajuta clubul în următorii ani”, a spus Pardew, pentru site-ul clubului.

În cariera lui, tehnicianul a antrenat în special în Anglia, echipe ca Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace şi West Broimwich Albion. Ultima dată, el a pregătit formaţia olandeză ADO Den Haag.

După 27 de etape, CSKA Sofia ocupă locul 2 în clasament, cu 53 de puncte, la 14 puncte de liderul Ludogorets. Locul 3 este ocupat de Botev Plovdiv, cu 49 de puncte, scrie News.ro.