Liverpool a învins Villarreal, miercuri seara, pe Anfield, scor 2-0, în prima manșă a semifinalelor Champions League. După partidă, Unai Emery a ținut să laude prestația echipei engleze și a încercat să explice eșecul clar suferit de elevii săi.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pe lângă cele două goluri ale lui Liverpool ('53, autogol și Mane '55), trupa lui Jurgen Klopp a mai trimis mingea în poarta lui Rulli prin Fabinho ('50) și Robertson ('64), dar reușitele au fost anulate pentru poziții de ofsaid.

În urma eșecului, Unai Emery, antrenorul lui Villarreal, a susținut că scorul putea căpăta proporții în favoarea lui Liverpool și rezultatul final îi ține în viață în vederea returului din Spania.

Jurgen Klopp rămâne precaut după prima manșă a întâlnirii cu Villarreal: „Trebuie uitat acest 2-0”

Unai Emery: „Liverpool ne-a surclasat în cele 90 de minute”

„2-0 (n.r. pentru Liverpool) este un rezultat clar, meritat. Dar ar fi putut fi mai rău. 2-0 ne lasă totuşi o şansă, cu o altă prestaţie acasă, deci încă suntem în viaţă. Sunt nerăbdător să încep să pregătesc returul şi vreau să demonstrez că suntem capabili să le punem probleme.

Referitor la deschiderea scorului, timp de 45 de minute eu cred că nu am stat rău defensiv, dar ei au meritat deschiderea scorului. Au pus presiune şi au avut ocazii.

Ei au fost mai buni decât noi în cele 90 de minute. Am vrut să ne creăm ocazii mai bune, iar defensiv trebuia să facem mai mult. Trebuia să recuperăm mingea şi să o păstrăm pentru a juca pe contre. Ar fi fost bine dacă nu eram tot timpul sub presiune.

Am vrut să urcăm un pic cu mingea pentru a nu fi aproape de buturile noastre, să-i atragem în jumătatea noastră de teren pentru a putea pleca apoi prin spatele lor, dar nu am reuşit nimic din toate astea.

Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat în această seară (n.r. miercuri) şi să rămânem optimişti că în cele 90 de minute de săptămâna viitoare vom şti să creăm pericol folosindu-ne de meciurile cu Juve şi Bayern” - Unai Emery.

Villarreal - Liverpool, în a doua manșă a semifinalelor Ligii Campionilor, este programat la 3 mai.

În cealaltă semifinală, Manchester City s-a impus cu 4-3 în prima manșă a întâlnirii cu Real Madrid. Returul se va juca pe 4 mai.​