Istvan Kovacs a fost lăudat de doi foști mari arbitri internaționali după prestația bună din confruntarea Manchester City - Real Madrid (4-3) din turul semifinalelor Ligii Campionilor.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Manchester City s-a impus, marți seara, pe Etihad Stadium, scor 4-3, contra lui Real Madrid, la finalul unui meci spectaculos din prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Partida a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs, care a lăsat foarte bine avantaj la golul lui Bernardo Silva (prin care City a făcut 4-2) și a acordat corect penalty pentru Real (după un henț al lui Laporte).

Per total, arbitrul român a avut o prestație solidă la duelul dintre City și Real. Istvan Kovacs a fost lăudat pentru arbitrajul corect prestat de englezul Mark Clattenburg și de spaniolul Eduardo Iturralde Gonzalez, doi foști mari arbitri, conform unei analize Daily Mail.

Pep Guardiola i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs după Manchester City vs Real Madrid

Mark Clattenburg: „Arbitrajul lui Istvan Kovacs, unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut în ultimul timp”

„A fost o dovadă de arbitraj extraordinar la Istvan Kovacs. Zinchenko a fost împiedicat clar și ar fi fost atât de ușor pentru Kovacs să dea lovitură liberă, dar a așteptat și acțiunea s-a încheiat cu fantasticul gol al lui Bernardo Silva.

Pregătirea fizică a lui Kovacs și luarea hotărârilor au fost cele mai bune văzute de mine de mult timp la un arbitru.

Anterior, Pep Guardiola primise un cartonaș galben, reacționând rău și urlând la oficial. El ar fi trebuit să-i mulțumească lui Kovacs după reușita lui Silva” - Mark Clattenburg.

Eduardo Iturralde Gonzalez: „UEFA a avut încredere în Istvan Kovacs și el nu a dezamăgit”

„La golul de 4-2, unii jucători ai Madridului s-au oprit la avantajul lui Kovacs după faultul lui Kroos la Zinchenko. La acest nivel, fotbalistul se oprește doar când aude fluierul arbitrului, nu când crede că acesta va fluiera.

Fundașul a atins mingea cu capul (n.r. la faza penaltiului acordat lui Real Madrid), apoi a ținut brațul sus și a lovit-o cu mâna. Kovacs a considerat că nu a fost o degajare cu capul, ci o acțiune forțată cu brațul ridicat într-o poziție deloc naturală. De aceea a decis lovitură de pedeapsă.

Mi-a atras atenția această delegare. Românul nu era în cărți pentru semifinale, dar venea după meciuri bune. UEFA a avut încredere în el și a făcut o partidă excelentă. Trebuia să dea avantaj la 4-2, iar penalty-ul trebuia să-l fluiere. Excelent arbitrajul lui Kovacs” - Eduardo Iturralde Gonzalez.

Real Madrid - Manchester City, meci din returul semifinalelor Ligii Campionilor, va avea loc pe 4 mai pe Santiago Bernabeu.